Pénztártag vagyok

Intézze online nyugdíjpénztári ügyeit! Regisztráljon a legfrissebb információkért,
vagy lépjen be egyéni számlájához!

BelépésRegisztrálok

Hasznos információk

Koronavírus hatása a pénztári portfóliók árfolyamaira

Tovább olvasom

Ha Ön már 10 éve tagunk

10 év önkéntes nyugdíjpénztári tagság után Ön dönthet, hogy mihez kezd megtakarításával.
Az alábbi választási lehetőségek illetik meg:

  • Továbbra is pénztártag marad és nem kér kifizetést
  • Csak a hozam kifizetését kéri
  • Egy nagyobb összeg (maximum a megtakarítása 90 százalékának) kifizetését kéri
  • Egyösszegű kifizetést kér, de a tagságát továbbra is fenntartja
  • És természetesen egyösszegű kifizetéssel meg is szüntetheti tagságát

Amennyiben 10 év után is fenntartja tagságát, számtalan extra szolgáltatás és kedvezmény várja nálunk.

Bővebb információ

Ha épp nyugdíj előtt áll

A nyugdíjkorhatár betöltése után pénztártagként Ön a várakozási idő tartamától függetlenül jogosulttá válik nyugdíjszolgáltatásra. Ismerkedjen meg lehetőségeivel.

Bővebb információ

Tagi kölcsön 3 év után

Amennyiben legalább hároméves tagsági jogviszonnyal rendelkezik nálunk, kedvező feltételek mellett tagi kölcsönt igényelhet az egyéni számláján nyilvántartott összeg 30 százalékának erejéig. Amit a kölcsönről tudni érdemes:

  • Minimális összege: 50.000 Ft
  • Futamideje: 12 hónap
  • Kamata: a mindenkori jegybanki alapkamat mértéke + 5%

A tagi kölcsön igénylésének részleteit a pénztár Alapszabálya tartalmazza.

Tájékoztatjuk, hogy a koronavírus világjárvány gazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében, a Kormány által hozott rendelkezés miatt egyes zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelek - továbbiakban: fogyasztási hitelek - igénylésének lehetőségét az OTP Bank felfüggesztette.

Kedvezményes személyi kölcsön önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak az OTP Bank-tól

A 10 éves várakozási idő letelte, illetve a nyugdíjkorhatár elérése után Ön az egyéni számláján lévő összeg 50%-át hitelfedezetként használhatja fel, az OTP Bank Nyrt. kedvezményes, személyi kölcsöntÚj lapon nyíló tartalom. kínál az OTP Nyugdíjpénztár tagjai részére. A számlaegyenlegén lévő megtakarítása így további hozamot biztosít. Az OTP Bank által nyújtott egyik lehetőség szerint a legfeljebb 11 éves futamidő alatt havonta csak kamatot kell fizetni, a tőkét az Ön által választott futamidő végén, egy összegben, az utolsó havi kamat megfizetésével egy időben kell visszafizetnie, amit akár a nyugdíjpénztári megtakarításából is megtehet (a hatályos Szja tv. vonatkozó rendelkezéseit figyelembe véve). Az OTP Bank Nyrt. ezen felül lehetővé teszi az ún. annuitásos kölcsön igénylését is önkéntes nyugdíjpénztári tagok részére, ahol a futamidő alatt fizetett havi törlesztőrészlet magában foglalja a havi kamatot és a változó összegű tőkerészt is, így a teljes kölcsönösszegre vetített kamatterhelés kevesebb lesz. A személyi kölcsön az OTP Bank fiókjaibanÚj lapon nyíló tartalom. igényelhető, részletes feltételeiről, hirdetményünkről az OTP Bank honlapjánÚj lapon nyíló tartalom. tájékozódhat.

 

Tagdíjfizetési lehetőségek

Az OTP Nyugdíjpénztár egységes, minimális havi tagdíja 2013. január 1-jétől 5000 Ft. Az Ön által teljesített éven belüli befizetéseket az alábbiak szerint osztjuk fel a tartalékok között (2015. január 1-jétől):

A tárgyévi befizetésbőlFedezeti tartalékMűködési felhasználásLikviditási tartalék
0 - 10.000 Ft/év90,0 %9,9 %0,1 %
10.001 - 120.000 Ft/év94,0 %6,0 %0,0 %
120.001– 600.000 Ft/év97,5 %2,5 %0,0 %
600.001 Ft/év-től98,5 %1,4 %0,1 %

Új belépők esetén az első megfizetett 2000 Ft tagdíj működési célú felhasználásra kerül.

Egy adott hónapra vonatkozó tagdíjat legkésőbb tárgyhót követő hónap 15. napjáig kell megfizetni munkáltatói átutalással, csoportos beszedési megbízással, banki átutalással, bankkártyávalÚj lapon nyíló tartalom. vagy csekken. A tagdíjakat és az eseti befizetéseket tagdíjszámlánkra várjuk: 11742001-20030030

Adó és TB kedvezmények

Önkéntes nyugdíjpénztári tagként Önt személyi jövedelemadó visszatérítés illeti meg. A kedvezményeket az éves nyugdíjpénztári egyéni és 2019-től munkáltatója által befizetett, valamint jóváírt támogatói adományai 20 százalékáig, maximum 150 ezer forintig érvényesítheti.

Bővebb információ