Rólunk

Az önkéntes nyugdíjpénztár révén kényelmes kiegészítést biztosíthat az állami juttatás mellé nyugdíjas éveire. Az OTP Nyugdíjpénztár Magyarország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztára: 264 ezer tagunk van és 414 milliárd forint vagyont kezelünk.

Ismerkedjen meg az OTP Nyugdíjpénztárral!

Ismerkedjen meg az OTP Nyugdíjpénztárral!

Ügyvezető igazgató:
Budai József
Székhely:
1051 Budapest, Nádor utca 16.
Ügyfélszolgálat:
1138 Budapest, Váci út 135-139. OTP Bank fiók
Levelezési cím:
1370 Budapest, Pf.: 369.
Adószám:
18068227-1-41
E-mail:
info@otpnyugdij.hu
Tagdíjszámla
OTP Bank Nyrt. 11742001-20030030
Vezetőség

Vezetőség

Igazgatótanács tagjai: 
Tordi László (elnök), Szász János, Vajsz Miklós, Rudas Ágnes, Galovics Gábor, Dr. Soós Ágnes, Vass Róbert, Katona Gábor Zsolt, Mag István
Ellenőrző Bizottság tagjai:
Kovács Attila (elnök), Sass Pál, Dr. Halász József, Dr. Kéry Sándor, Vida István
Ügyvezető igazgató:
Budai József
Szabályzatok

Szabályzatok

Az MNB Fogyasztóvédelmi elérhetősége: www.mnb.hu/fogyasztovedelemÚj lapon nyíló tartalom.
A Pénzügyi Békéltető Testület elérhetősége: www.mnb.hu/bekeltetesÚj lapon nyíló tartalom.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elérhetősége: www.naih.huÚj lapon nyíló tartalom.

Az OTP Nyugdíjpénztár működését az alábbi törvények, kormányrendeletek szabályozzák:

  • 1993. évi XCVI. törvény az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról
  • 281/2001. kormányrendelet az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak befektetési és gazdálkodási szabályairól
  • 223/2000. kormányrendelet az önkéntes nyugdíjpénztárak beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól

A dokumentumok Adobe Acrobat (pdf) formátumban tölthetők le. Amennyiben nem áll rendelkezésére a dokumentum megjelenítéshez szükséges Adobe Acrobat Reader, akkor azt díjmentesen letöltheti az Adobe-tól.

Éves beszámolók, küldöttközgyűlési jegyzőkönyvek

Éves beszámolók, küldöttközgyűlési jegyzőkönyvek

OTP Csoport

OTP Csoport

Az OTP Nyugdíjpénztár sikereihez saját eredményei mellett az OTP Csoporthoz tartozó vállalatok tevékenysége is hozzájárul. Az általuk kínált szolgáltatások kiegészítik a pénztár termékpalettáját, erősítve ezzel versenyképességét, és növelik a Bankcsoport eredményességét. Az OTP Csoport tagjairól részletesebb információt az OTP Bank honlapjánÚj lapon nyíló tartalom. talál.

Partnereink

Küldöttválasztás 2023

Küldöttválasztás 2023

Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsa az OTP Nyugdíjpénztár Küldötteinek és pótküldötteinek választási rendjéről szóló szabályzata alapján hozott határozata szerint 2023. április 12-20. napjai között küldöttválasztó gyűlést tart az ország 5 régiójában, 22 területi körzetben.

Küldöttválasztó szabályzat

Eredményhirdetés

Küldöttek listája

Küldöttek listája

Küldöttjét az alábbi linkre kattintva nézheti meg. Küldöttje felé az info@otpnyugdij.hu címen teheti meg észrevételeit, javaslatait.

Felügyeleti határozatok, állásfoglalások

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Nemzeti Bank az OTP Nyugdíjpénztárnál 2022. I. félévében átfogó vizsgálatot folytatott 2017-2022. évekre vonatkozóan. Az átfogó vizsgálat megállapításait az alábbi határozat tartalmazza:
Határozat

____________________

Az Öpt. 13.§ (4) bekezdése és az Alapszabály 14.1. értelmében a Pénztár tájékoztatja a pénztártagokat, hogy a PSZÁF 2012. november 20. napján hozott határozatában 50.000 Ft fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki. A PSZÁF azt kifogásolta, hogy a Pénztár reklámcélú tájékoztatást küldött egy olyan tagjának, aki korábban már nyilatkozott arról, hogy a jövőben nem kér további reklámcélú üzenetet, levelet.

A Pénztár magatartása nem volt szándékos, a Pénztár informatikai rendszerhiba miatt nem észlelte időben a tag reklámküldeményekre vonatkozó nemleges nyilatkozatát. A Pénztár a hasonló esetek elkerülése érdekében a szükséges intézkedéseket megtette.